مقامات چینی:
بقایای موشك چینی در نزدیكی مالدیو وارد جو زمین شد
اسمارت کاور: به قول اداره ی هوانوردی چین بقایای موشک ˮلانگ مارچ 5 بیˮ بامداد روز یکشنبه در اقیانوس هند در نزدیکی جزایر مالدیو وارد جو زمین شده است.
به گزارش اسمارت کاور به نقل از ایسنا و به نقل از نیویورک تایمز، گفته می شود این موشک حین ورود به زمین سوخته است، هنوز مشخص نیست که آیا قطعاتی از آن روی جزایر مالدیو افتاده یا خیر. رسانه های چین اعلام نمودند که بخش هایی از این موشک در ساعت ۲: ۲۴ به وقت گرینویچ (۶: ۵۴ به وقت تهران) وارد جو شده است.
این موشک بخش اصلی ایستگاه فضایی چین را در روز ۲۹ آوریل به فضا برد. بطور معمول بخش بزرگ موشک به سرعت به زمین باز می گردد اما هسته ی ۲۳ تنی لانگ مارچ ۵ بی ایستگاه فضایی را تا مدار همراهی کرد و سپس کاهش ارتفاع داده و بازگشت کنترل نشده ی خودرا شروع کرد. احتمال لطمه آن به افراد کم بود اما صفر نبود بدین سبب مردم سراسر جهان در انتظار بازگشت آن بودند.
اداره ی هوانوردی چین که تا روز یکشنبه حرفی در مورد ورود کنترل نشده ی موشک نزده بود، اعلام نمود که این موشک وارد جو زمین شده و جایی در نزدیکی مالدیو فرود آمده است. مردم عمان در شبکه های اجتماعی اعلام نمودند که گذر این موشک را در آسمان مشاهده کرده اند.
جاناتان مک داول(Jonathan McDowell)، ستاره شناسی که حرکت این موشک را دنبال می کرد در توییتر خود نوشت: فرود این موشک در اقیانوس محتمل ترین حالت است.
این در حالیست که روز گذشته شبکه سی ان ان به نقل از منابع ارتش آمریکا گزارش داده بود که این موشک در منطقه ای در ترکمنستان سقوط خواهدنمود.
ناسا از عدم شفافیت چین در مورد بازگشت بقایای این موشک به زمین انتقاد نمود و اظهار داشت که کشورهایی که ماموریت های فضایی انجام می دهند وظیفه دارند خطرات احتمالی برای انسان ها را به حداقل برسانند.
بیل نیلسونBill Nelson، مدیر ناسا اظهار داشت: واضح است که چین استانداردهای مربوط به مسئولیت در مقابل زباله های فضایی را رعایت نمی نماید. بسیار مهمست که چین و سایر کشورهایی که در این عرصه فعالیت می نمایند و همین طور سازمان های تجاری با مسئولیت و شفافیت عمل کنند و از ایمنی، ثبات و پایداری کارهای فضایی خود در طولانی مدت اطمینان حاصل کنند.
در ماه مه سال ۲۰۲۰ نیز قطعاتی از نخستین موشک لانگ مارچ ۵ بی چین بر ساحل عاج سقوط کرد و به چندین ساختمان لطمه زد اما خطرات جانی به همراه نداشت. چین 10 موشک دیگر برای تکمیل ایستگاه فضایی خود به فضا خواهد فرستاد.
منبع: اسمارت كاور
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب