كشف یك مسیر مولكولی جدید برای مقابله با سرطان پانكراس
به گزارش اسمارت کاور پژوهشگران ژاپنی در بررسی های خود، یک مسیر مولکولی جدید را کشف کرده اند که می تواند به مقابله با سرطان پانکراس کمک نماید.
به گزارش اسمارت کاور به نقل از ایسنا و به نقل از وبسایت رسمی دانشگاه ناگویا، پژوهشگران ژاپنی در بررسی جدید خود، یک مسیر مولکولی را کشف کرده اند که مقاومت شیمی درمانی را در بعضی از بیماران مبتلا به پانکراس بالا می برد. هدف قرار دادن آران ای برای قطع فعالیت آن می تواند واکنش بیمار را نسبت به درمان بهبود ببخشد و میزان نجات را افزایش دهد.
"یوتاکا کوندو" (Yutaka Kondo)، پژوهشگر "دانشگاه ناگویا" (Nagoya University) و از اعضای این گروه پژوهشی اظهار داشت: سرطان پانکراس، یکی از تهاجمی ترین انواع سرطان بدخیم به حساب می آید که میزان نجات آن کمتر از پنج ماه است. این پیش آگاهی ضعیف تا اندازه ای به خاطر فقدان راهبرد درمانی در مقابل سرطان پانکراس است؛ ازاین رو به درمان های موثرتری نیاز دارد.
کوندو و همکارانش، توجه خویش را بر یک "آران ای بلند غیرکدکننده" (lncRNA) معروف به "TUG1" متمرکز کردند. آران ای های بلند غیرکدکننده، تنظیم کننده های ژن هستند که نقش چندین مورد از آنها به تازگی برای کمک به مقاومت در مقابل شیمی درمانی در بعضی از سرطان ها شناسایی شده است. TUG1 هم اکنون، به علت بیان بیش از حد در سرطان های دستگاه گوارش که پیش آگاهی ضعیفی در مورد آنها وجود دارد و نسبت به شیمی درمانی مقاوم هستند، شناخته می شود.
پژوهشگران دریافتند که TUG1 در گروهی از بیماران مبتلا به سرطان پانکراس، بیش از حد بیان می شود. این بیماران نسبت به روش استاندارد شیمی درمانی، مقاوم بودند و در مقایسه با بیماران مبتلا به سرطان که سطح بیان TUG1 در آنها پایین تر بود، زودتر از دنیا رفتند.
آزمایش های بیشتر نشان داد که TUG1 با یک میکروآران ای ویژه مقابله می کند و فعالیت یک آنزیم معروف به "دی هیدروپیریمیدین دهیدروژناز" (dihydropyrimidine dehydrogenase) را زیاد می کند که باعث می شود شیمی درمانی، سلول های سرطانی را از بین نبرد.
کوندو و همکارانش دریافتند که شاید بتوانند به واسطه درمان با آنتی سنس، TUG1 را طی درمان موش های مبتلا به سرطان پانکراس سرکوب کنند.
کوندو اظهار داشت: داده های ما نشان می دهند که این روش درمانی برای مقابله با سرطان پانکراس امیدوارکننده است.
پژوهشگران قصد دارند بررسی های آزمایشگاهی بیشتری را برای ارزیابی تأثیر این راهبرد درمانی عرضه کنند.
این پژوهش، در مجله "Cancer Research" به چاپ رسید.
منبع: smartcover.ir
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب