یک کشف اعجاب انگیز در مورد قمر سیاره مشتری

یک کشف اعجاب انگیز در مورد قمر سیاره مشتری

به گزارش اسمارت کاور، یک پژوهش جدید نشان داده است که اگر واقعا هسته قمر «اروپا» شکل گرفته باشد، میلیاردها سال بعد از شکل گیری بقیه قسمت های آن تشکیل شده است.


به گزارش اسمارت کاور به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، «اروپا»(Europa) که چهارمین قمر بزرگ مشتری به حساب می آید، پوشیده از یک پوسته یخی است. با این حال، پژوهشگران گمان می کنند که اروپا زیر پوسته یخ زده خود، میزبان یک اقیانوس حاوی آب شور است که روی گوشته سنگی آن می چرخد. «کوین ترین»(Kevin Trinh)، دانشمند سیاره شناسی «دانشگاه ایالتی آریزونا»(ASU) و پژوهشگر ارشد این پروژه اظهار داشت: این سیاره امکان دارد آب مایع بیشتری نسبت به زمین داشته باشد.
پژوهش های پیشین نشان داده اند که اروپا امکان دارد قابل سکونت باشد. برای مثال، آتشفشان های زیردریایی و دریچه های گرمابی امکان دارد در انتقال گرمای حیاتی و مولکول های بیولوژیکی به اقیانوس کمک کنند. به منظور دانستن این که آیا چنین فعالیت بالقوه حیاتی امکان دارد در اروپا اتفاق بیفتد، دانشمندان باید ماهیت درونی قمر مشتری و چگونگی تکامل آن به مرور زمان را درک کنند.
ترین افزود: باآنکه اروپا بعنوان یک قمر اقیانوسی بالقوه قابل سکونت شناخته می شود اما بیشتر از ۹۰ درصد جرم آنرا سنگ و فلز تشکیل می دهد.
بعد از آنکه فضاپیمای «گالیله»(Galileo) ناسا در سال ۱۹۹۵ به منظومه سیاره مشتری رسید، تحلیل و بررسی میدان گرانشی اروپا نشان داد که فضای داخلی آن مانند زمین، از یک هسته فلزی و یک گوشته سنگی تشکیل شده است. پژوهش های بعدی اغلب بر این فرضیه مبتنی بودند که درون «اروپا» هنگام شکل گیری یا بلافاصله بعد از آن، به این لایه ها تقسیم شده است.
ترین اظهار داشت: حالا ما در کمال تعجب متوجه شدیم که اروپا امکان دارد بیشتر عمر خویش را بدون یک هسته فلزی کامل گذرانده باشد؛ البته اگر چنین هسته ای اصلا وجود داشته باشد.
پژوهشی که در سال ۲۰۲۱ انجام شد، داده های گالیله را بررسی کرد و نشان داد که اروپا امکان دارد در نزدیکی مرکز خود کمتر از آن چه پیش تر تصور می شد، جرم داشته باشد. سپس، این پرسش مطرح می شود که آیا اصلا یک هسته کاملا شکل گرفته دارد یا خیر.
یکی از دلایلی که امکان دارد اروپا هسته کاملی نداشته باشد، اینست که به علت فاصله بیشتر از خورشید، احیانا در دمای بسیار سردتر از دمای زمین شکل گرفته است. این بدان معناست که شاید وقتی عناصر سازنده اروپا به هم نزدیک شدند، ذوب نشده و به یک هسته فلزی و گوشته سنگی تبدیل نشده باشند.
ترین و همکارانش با در نظر گرفتن دمای اولیه بین منفی ۷۳ درجه سلسیوس تا ۲۶ درجه سلسیوس، چند مدل کامپیوتری را در مورد چگونگی تغییر دما در فضای داخلی اروپا طی ۴.۵ میلیارد سال ابداع کردند.
دانشمندان دریافتند که امکان دارد حدود ۵۰۰ هزار سال اول بعد از تولد «اروپا»، اقیانوس و پوسته یخی آن به علت واکنش های شیمیایی که آب را به تدریج از گوشته آن بالا برده اند، تشکیل شده باشد. اگر هسته فلزی اروپا واقعا وجود داشته باشد، احیانا حداقل یک میلیارد سال بعد از تولد آن آغاز به شکل گیری کرده است. گرمای ناشی از عناصر رادیواکتیو و جریان جزر و مدی ناشی از کشش گرانشی «مشتری» امکان دارد هسته را در طول عمر «اروپا» به آرامی ذوب کرده باشند.
پژوهشگران خاطرنشان کردند که «اروپا» امکان دارد امروزه به تدریج درحال تقسیم شدن به چندین لایه باشد. ترین باور دارد که تشکیل شدن یک هسته فلزی، به قابل سکونت شدن «اروپا» کمک می نماید چونکه تشکیل شدن هسته فلزی می تواند یک پالس گرما را به گوشته سنگی برساند.
وی ادامه داد: مأموریت برنامه ریزی شده «اروپا کلیپر»(Europa Clipper) ناسا امکان دارد به بررسی گرانش قمر اروپا کمک نماید و درک ما را در مورد نحوه توزیع جرم درون آن بهبود ببخشد.
این پژوهش، در مجله «Science Advances» به چاپ رسید.



1402/03/28
08:16:46
5.0 / 5
381
تگها: كامپیوتر
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین آن می باشد