تحقق امنیت غذا با توسعه کشاورزی دیجیتال
اسمارت کاور: با حمایت بنیاد ملی علم ایران، طرحی پژوهشی با محوریت توسعه کشاورزی دیجیتال به رفع چالش های این حوزه و تحقق موضوع امنیت غذایی در یکی از استانهای کشور پرداخته است.
به گزارش اسمارت کاور به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، طرح پژوهشی امیرحسین علی بیگی، عضو هیات علمی دانشگاه رازی، که با حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام شد موضوع امنیت غذایی با کمک کشاورزی دیجیتال را مورد توجه قرار داده است.
در این طرح پژوهشی با عنوان «شناسایی سازوکارهای توسعه کشاورزی دیجیتال در استان کرمانشاه: راهی برای امنیت غذایی» موضوع ناامنی غذایی و چالش های آن، مورد بررسی قرار گرفته است.
علی بیگی با مدرک دکتری تخصصی ترویج و آموزش کشاورزی - توسعه روستایی از دانشگاه تهران درباره ی این طرح توضیح داد: ناامنی غذایی یک مسئله و چالش جهانی است، اما اثرگذاری های آن در کشورهای درحال توسعه آشکارتر است. با وجود تلاش ها برای کاهش ناامنی غذایی جهانی، موفقیت در خیلی از کشورهای درحال توسعه محدود بوده است. در همین جهت سوء تغذیه یک نگرانی جدی است. این مسئله و چالش در کشورهای درحال توسعه بالاتر از کشورهای پیشرفته است.
وی اضافه کرد: بر این اساس می توان گفت یکی از مسائل مهم جهانی و به ویژه در کشورهای درحال توسعه مانند ایران، تامین امنیت غذایی است. بطوریکه امنیت غذایی همیشه یکی از اهداف عمده برنامه های توسعه کشاورزی ایران در گذشته بوده و جزء اهداف راهبردی و اولویت برنامه های طولانی مدت آینده است.
این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: از طرفی، کاهش تعداد کشاورزان، افزایش رشد شهرنشینی، کاهش راندمان عوامل مختلف تولید، بی ثباتی تولیدات کشاورزی، بلایای طبیعی مانند زلزله، سیل و خشکسالی در کنار سطح بالای بیکاری به سبب رکود اقتصادی، تحریم های بین المللی و افزایش قیمت مواد غذایی به عنوان مهم ترین عوامل ناامنی غذایی در ایران شناخته شده است.
وی تاکید کرد: برای روبرو شدن با چالش هایی که جوامع جهانی و همچون ایران با آن مواجهند باید در کشاورزی از فناوری های پیشرفته و سازگار با محیط زیست بهره برد که برای رسیدن به کشاورزی پایدار به گونه ای کارآمد همه منابع را مدیریت می کنند.
علی بیگی افزود: ماهیت بیشتر عامل ها نشان میدهد که دیجیتالی شدن کشاورزی بوسیله افزایش راندمان عوامل تولید می تواند تا حدود زیادی بر چالش های ناامنی غذایی غلبه کند. دیجیتالی شدن کشاورزی موجب رشد اقتصادی، صیانت از محصولات در مقابل بیماریها و آفات، دسترسی بهینه به نهاده ها، سازگاری با تغییرات آب و هوایی، مدیریت منابع آبی، خدمات مالی مطلوب، قیمت گذاری بهتر محصولات، دسترسی به محصولات غذایی با قیمت های مناسب، بهبود روش های بازاریابی و فروش، کاهش هزینه های تولید و در نهایت افزایش راندمان در امتداد کاهش ناامنی غذایی می شود.
وی در آخر اشاره کرد: نتایج حاصل از این پژوهش، موجب پدیدار شدن ادبیات تازه ای جهت شناسایی منافع و خطرات، موانع و تسهیل کننده ها و شناسایی عوامل اثرگذار بر توسعه کشاورزی دیجیتال در کشور می شود.
منبع: اسمارت كاور
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب