كشف الگویی كه هرگز تكرار نمی شود؛

کاشی اینشتین کشف شد

کاشی اینشتین کشف شد

اسمارت کاور: دانشمندان بعد از چندین دهه تلاش سرانجام موفق به کشف الگویی شده اند که هیچ گاه تکرار نمی گردد.



به گزارش اسمارت کاور به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، دانشمندان کامپیوتر سرانجام بعد از چندین دهه تلاش، الگوی جدیدی را موسوم به «کاشی اینشتین» کشف کردند. این الگو حاوی یک شکل ۱۳ ضلعی است که می تواند تمام یک صفحه را بدون تکرار بپوشاند.

نوع این شکل که در دنیای ریاضیات با نام «تک الگوی نامتناوب» (aperiodic monotile) شناخته می شود، شکلی است که کاربردهایی در دنیای واقعی و در علم مواد دارد.

ریاضیدانان از این کشف به عنوان یک پیشرفت در تاریخ الگوهای نامتناوب یاد می کنند.

اگرچه نوع این الگو «اینشتین» نام گرفته است، اما به یاد فیزیکدان مشهوری که همه می شناسیم، نام گذاری نشده است، بلکه از ترکیب دو کلمه در زبان آلمانی یعنی ein و stein به مفهوم «یک سنگ» می آید که به این واقعیت اشاره دارد که یک کاشی یا همان یک الگو است.

کریگ کاپلان (Craig Kaplan) استاد علوم کامپیوتر از دانشگاه واترلو و یکی از چهار نویسنده این مقاله می گوید: در این مقاله نخستین تک الگوی نامتناوب واقعی را ارائه کرده ایم، شکلی که تنها بوسیله هندسه، بدون محدودیت و تناوب تکرار می شود.

کاپلان می گوید که نخستین مجموعه های نامتناوب از بیش از ۲۰ هزار کاشی تشکیل شده بودند. تحقیقات بعدی این تعداد را به مجموعه هایی با اندازه ۹۲، سپس ۶ و بعد به ۲ به شکل کاشی های معروف پنروز(Penrose) در سال ۱۹۷۴ کم کرد. از آن زمان، دیگران مجموعه هایی با اندازه دوتایی ساخته اند، اما هیچ کس نتوانست «کاشی اینشتین» را پیدا کند، شکلی که صفحه را بصورت نامتناوب کاشی می کند. تا حدی که این سوال مطرح شده بود که آیا چنین شکلی می تواند وجود داشته باشد؟


الگویی که هیچ گاه تکرار نمی شود

اکنون در عین ناباوری یک گروه بین المللی از ریاضیدانان و دانشمندان علوم کامپیوتر توانسته اند این شکل منحصر به فرد را کشف کنند. آنها در مقاله جدید خود چگونگی اثبات ماهیت این شکل را بوسیله مدل سازی کامپیوتری بیان کرده اند.

بر این اساس آنها نشان داده اند که کاشی اینشتین می تواند یک سطح را بطور کامل بپوشاند، بدون این که هیچ گاه یک الگوی تکراری از خود نشان دهد.

چایم گودمن استروس (Chaim Goodman-Strauss) یکی از اعضای این گروه پژوهشی و استاد دانشگاه آرکانزاس در یک مصاحبه اظهار داشت: شما به مفهوم واقعی کلمه بدنبال یک در میلیون هستید. یعنی شما ۹۹۹ هزار و ۹۹۹ مورد را فیلتر می کنید. سپس شما چیزی عجیب و غریب دارید که ارزش کاوش بیشتر را دارد و بعد بصورت دستی و دقیق آغاز به بررسی آنها می کنید و اهتمام می کنید آنها را درک کنید و آغاز به بیرون کشیدن یک ساختار منحصر به فرد کنید.






منبع:

1402/01/10
21:56:27
5.0 / 5
519
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین آن می باشد