تركیب ۲ روش ایمنی درمانی برای درمان سرطان خون

تركیب ۲ روش ایمنی درمانی برای درمان سرطان خون

به گزارش اسمارت كاور ایمنی درمانی یكی از پیشرفته ترین درمان ها در درمان سرطان ها به حساب می آید اما این روش هم در تمام بیماران موثر نیست و الان محققان به دنبال راهی برای بالا بردن میزان اثربخشی این روش هستند.


به گزارش اسمارت کاور به نقل از ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، ایمنی درمانی یا ایمونوتراپی(Immunotherapy‎) یک روش درمانی برای برخی بیماری ها همچون سرطان است که با تحریک یا سرکوب پاسخ سیستم ایمنی عمل می کند. حالا محققان دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس در مطالعه اخیرشان دو استراتژی ایمنی درمانی را در یک روش واحد ترکیب کرده اند و در مطالعاتی که بر روی سلول های انسانی و موش ها انجام دادند دریافتند که دو درمان خاص در کنار یکدیگر در درمان بعضی از سرطان های خاص خون مانند لوسمی بسیار موثر عمل می کنند.
شواهد همینطور نشان داده است که روش جدید از یکی از جدید ترین روش های ایمنی درمانی سلولی به نام CAR-T که مورد تأیید سازمان غذا و دارو آمریکا است هم موثرتر می باشد.
در روش CAR-T سلول های T سیستم ایمنی بدن برای هدف قرار دادن سلول های تومور طراحی می شوند. سیستم ایمنی درمانی مبتنی بر سلولی بیشتر در مورد سرطان خون استفاده می شود، اما می توان از آن در مقابل بعضی از تومورهای جامد مانند تومورهای پروستات و ریه و ملانوما هم بهره برد.
در تحقیقات جدید دانشمندان از فناوری مورد استفاده برای مهندسی سلول های CAR-T بهره برده و به جای اصلاح سلول های ایمنی تخصصی به نام سلول های T، از فناوری مشابهی برای تغییر سلول های ایمنی به نام سلول های کشنده طبیعی(NK) استفاده کردند.
سلول های کشنده طبیعی(Natural killer cell) (NK cells) لنفوسیت هایی از دستگاه ایمنی بدن هستند که در ایمنی سلولی و ایمنی ذاتی(Innate immune system) دخیل هستند. این سلول ها جزو دستگاه ایمنی ذاتی بدن هستند. سلول های کشنده طبیعی با واسطه سیتوتوکسیسیتی می توانند اهداف خویش را بدون وجود آنتی ژنهای سازگاری نسجی(MHC = Major histocompatibility complex) شناسایی کنند. سلول های کشنده طبیعی نخستین خط دفاعی در از بین بردن سلول های سرطانی و سلول های آلوده به ویروس می باشند. کاهش فعالیت این سلول ها می تواند با بروز، استقرار و گسترش خیلی از سرطان ها، عفونتهای ویروسی، سندرم های نقص ایمنی و بیماریهای خودایمنی همراه باشد.
سیستم ایمنی درمانی حاصل، از مزایای هر دو روش درمانی مذکور بهره برده و آنها را باهم ترکیب می کند تا یک روش ایمنی درمانی جدید که عوارض جانبی کمتری دارد، ایجاد کند.
"تاد ای فنیگر"(Todd A. Fehniger) نویسنده این مطالعه اظهار داشت: سیستم ایمنی درمانی نوید خوبی برای درمان سرطان است اما ما باید آنها را برای بیماران مؤثرتر و ایمن تر سازیم. طی این مطالعه ما یک رویکرد ترکیبی ایجاد کردیم که برای مبتلایان به لوسمی موثر بود و کار ما به این صورت بود که سلول های کشنده طبیعی را به حدی قوی سازیم که بتوانند به سادگی سلول های سرطانی را شناسایی و به آنها حمله کنند.
در آزمایشات بالینی که محققان طی این مطالعه بر روی موش های مبتلا به لوسمی انجام دادند دریافتند درمان ترکیبی جدید در بهبودی حال موش ها موثرتر بوده و عوارض جانبی کمتری هم داشته و علاوه بر این میزان بقای این موش ها هم نسبت به قبل بیشتر شده است.






1399/05/06
13:17:16
5.0 / 5
2026
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین آن می باشد