درمان بیماری های لاعلاج ارتقای فناوری کریسسپر
به گزارش اسمارت کاور محققان برای ارتقای روش دستکاری ژنتیک کریسپر از نوعی پروتئین غیرفعال بهره برده اند که باعث ارتقای این روش با هدف درمان بیماری های لاعلاج می شود.
به گزارش اسمارت کاور به نقل از نیواطلس، فناوری اصلاح ژنتیک کریسپر با هزینه ای اندک به تغییر ژن های مخرب منجر می شود و موفقیت آن موجب از میان رفتن بیماریها و مشکلات مختلف در گیاهان، حیوانات و انسان ها می شود. این روش برای مقابله با بیماری هایی مانند سرطان به کار می آید.
محققان دانشگاه استنفورد ابزار اصلاح ژنتیک کریسپر را با پروتئینی جدید به نام CasMINI به روز کرده اند که مبتنی بر استفاده از پروتئینی کوچک تر است که با سادگی بیشتری وارد بدن انسان ها می شود.
تا به حال در این روش از آنزیمی به نام Cas۹ استفاده می شد، اما آنزیم های دیگری نیز برای پیشبرد آن به کار گرفته شده بودند که همچون آنها می توان به Cas۱۲a، Cas۱۲b، Cas۳ و CasX اشاره نمود. بزرگی این آنزیم ها میزان موفقیت آنها را محدود می کند. اما سیستم جدید مینیاتوری است، برای اینکه CasMINI تنها از ۵۲۹ آمینواسید تشکیل شده که موجب می شود ابعاد آن کمتر از نصف آنزیم های دیگر باشد. انواع آنزیم های Cas بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ آمینواسید در خود دارند.
کارکرد CasMINI در حوزه حذف، فعال سازی و اصلاح دی ان ای ها و دیگر آنزیم های Cas نیز چشم گیر بوده و ورود آن به سلول ها به آسانی صورت گرفته است. این روش حتی به تولید واکسن های mRNA جدید برای مقابله با ویروس کرونا نیز کمک خواهدنمود.
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب