كروناویروس از راه بینی، مغز را آلوده می كند

كروناویروس از راه بینی، مغز را آلوده می كند

پژوهشگران دانشگاه ˮچریتهˮ(Charité) آلمان در مطالعه اخیرشان نشان داده اند كه ویروس كرونا می تواند بعد از استنشاق بوسیله بینی و گیر افتادن در مخاط بینی به مغز انسان برسد.


به گزارش اسمارت کاور به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، این نخستین داده ثابت شده در خصوص این است که ویروس کرونا می تواند سلول های عصبی مغز را بوسیله مسیر مخاطی آلوده کند.
در طول دوره شیوع بیماری کووید-۱۹ مشخص شده است که کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ نه فقط موجب مشکلات تنفسی می شود بلکه برای فرد مبتلا مشکلات عصبی نیز به وجود می آورد.
به عنوان مثال از هر سه فرد مبتلا به کووید-۱۹ یک نفر علائمی مانند از دست دادن حس بویایی یا چشایی، سردرد، خستگی، سرگیجه و حالت تهوع را گزارش می کند.
دانشمندان در آلمان ۳۳ بیمار را که در اثر کووید-۱۹ جان خودرا از دست داده بودند را کالبدشکافی کردند و مخاط پشت بینی(بالای دهان جایی که گلو به حفره بینی می پیوندد) و همین طور نمونه هایی از بافت مغز افراد را مورد مطالعه و بررسی قرار دادند.
محققان بیشترین مقدار مواد ژنتیکی ویروس کرونا را در مخاط حفره بینی افراد مشاهده نمودند اما پروتئین های میخ مانند کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ که از ویروس بیرون زده و به گیرنده های انسان می چسبند تا سلول ها را آلوده کنند در مغز آنها نیز پیدا شد.
دکتر "فرانک هپنر"(Frank Heppner) یکی از نویسندگان این مطالعه اظهار داشت: بنظر می رسد ویروس بعد از ورود به درون دستگاه بویایی مخاط، از اتصالات آناتومی سیستم عصبی مانند عصب بویایی برای رسیدن به مغز استفاده می نماید.
به عنوان قسمتی از تحقیقات، پژوهشگران موفق به ثبت نخستین تصویر میکروسکوپی الکترونی از ذرات کروناویروس سالم در مخاط شدند. با این وجود، دقیقاً چگونگی رسیدن ویروس از این نقطه به مغز هنوز ناشناخته است و تحقیقات بیشتری برای حل این معما لازم است.
دکتر "هلنا رادبروچ"(Helena Radbruch) یکی از پژوهشگران این مطالعه اظهار داشت: داده های ما نشان میدهد که ویروس از یک سلول عصبی به سلول عصبی دیگر حرکت می کند تا به مغز برسد اما با این وجود احتمال دارد که ویروس بوسیله رگ های خونی نیز منتقل شود برای اینکه شواهدی از حضور ویروس در دیواره رگ های خونی مغز نیز یافت شده است.
توانایی کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ برای آلوده سازی مغز در میان ویروس ها منحصر به فرد نیست برای اینکه تبخال، آنفلوآنزا و هاری همه بوسیله مسیرهای خاصی به مغز می رسند.
در این مطالعه سلول های ایمنی در مایع مغزی نیز شناسایی شده است که بعد از عفونت فعال می شوند.
پروفسور هپنر اظهار داشت: از نظر ما وجود ویروس در سلول های عصبی مخاط بویایی توضیح خوبی در مورد وجود علایم عصبی مانند از دست دادن حس بویایی یا چشایی در بیماران است.
پروفسور هپنر اضافه کرد: گزارش شده وجود ویروس در چنین مناطق بحرانی مغز می تواند موجب هذیان در بعضی از بیماران شود.
یافته های این مطالعه در مجله "Nature Neuroscience" انتشار یافته است.



1399/09/12
13:26:04
5.0 / 5
1410
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین آن می باشد