ساخت کپسول های زیستی ۱۵۰۰ کیلوگرم با قابلیت حمل انسان در دستور کار سازمان فضایی

ساخت کپسول های زیستی ۱۵۰۰ کیلوگرم با قابلیت حمل انسان در دستور کار سازمان فضایی

به گزارش اسمارت کاور، رئیس سازمان فضایی ایران از طراحی و ساخت کپسول های زیستی جدید در کلاس جرمی ۱۵۰۰ کیلوگرم اطلاع داد و اظهار داشت: فاز طراحی کپسول های زیستی ۱۵۰۰ کیلوگرمی که قابلیت حمل انسان در جرمی به ابعاد انسان را دارد، درحال سپری شدن است و بعد از آن برای ساخت نمونه های اولیه زیر سیستم های این کپسول اقدام خواهد شد.


دکتر حسن سالاریه در گفتگو با ایسنا، به بیان فعالیتهای سازمان فضایی در حوزه کپسول های زیستی و پروژه اعزام انسان به فضا پرداخت و اظهار داشت: این پروژه ها با همکاری مراکز تحقیقاتی همچون پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم درحال پیگیری است که سبقه طولانی و نسبتا موفقی در این عرصه دارد. در سال ۱۴۰۲ برای نخستین بار کپسول زیستی۵۰۰ کیلوگرمی پرتاب شد و نمونه های بعدی این کپسول در کلاس جرمی ۱۵۰۰ کیلوگرم با قابلیت های بالاتر در دستور کار قرار گرفت.
وی کپسول های زیستی جدید را در کلاس جرمی ۱۵۰۰ کیلوگرم دانست و با تکیه بر این که این پروژه در فاز طراحی قرار گرفته است، اظهار داشت: بزودی کار طراحی آن تمام می شود، همینطور ساخت نمونه های اولیه آزمایشگاهی-تحقیقاتی کپسول ۵۰۰ کیلوگرم با قابلیت های ارتقاء یافته باید در سال ۱۴۰۴ به پایان برسد.
وی از پرتاب نمونه اولیه کپسول زیستی ۱۵۰۰ کیلوگرمی در سال ۱۴۰۵ اطلاع داد و تصریح کرد: فاز طراحی کپسول های زیستی ۱۵۰۰ کیلوگرمی که قابلیت حمل انسان در جرمی به ابعاد انسان را دارد، درحال سپری شدن است و بعد از آن برای ساخت نمونه های اولیه زیر سیستم های این کپسول اقدام خواهد شد.
سالاریه خاطرنشان کرد: این پروژه یک پروژه بسیار مهم برای کشور در حوزه های علوم و اکتشافات فضایی، اعزام انسان به فضا و پرتاب هایی با قابلیت حمل انسان به حساب می آید، ضمن آن که مبحث بسیار حساس و ضروری برای توسعه فرایندهای فضایی و اقتصاد و توسعه صنعت فضایی کشور است، چون که نگاه به آینده دارد؛ ازاین رو همکاری با کشورهایی که در این عرصه صاحب صنعت هستند، از موضوعات مهمی به حساب می آید که به شکل جدی به آن توجه داریم.
وی تصریح کرد: یکی از مهم ترین خصوصیت های کپسول های کلاس جدید ۵۰۰ کیلوگرمی، قابلیت های هدایت و کنترل و سیستم ناوبری است تا امکان هدایت پذیری این کپسول ها ارتقاء یابد، علاوه بر آن باید قابلیت های در ارتباط با بازگشت آن به جو و ورود و فرود آرام بسمت زمین را دارا باشند که باید نسبت به کپسول قبلی ۵۰۰ کیلوگرمی ارتقاء یابند.
سالاریه با اشاره به اینکه در کپسول های زیستی ۱۵۰۰ کیلوگرمی قابلیت های حفظ موجود زنده ارتقاء جدی می یابند، خاطرنشان کرد: علاوه بر توضیحاتی که دادم، خصوصیت دیگری که باید در کپسول های زیستی اضافه شود، فناوری های هدایت پذیری و کنترل این کپسول ها است که باید رشد پیدا کند.
وی افزود: در کنار آن باید در مورد حامل کپسول و قرارگیری آن در مدار، ارتقاء و توسعه فناوری ویژه ای صورت گیرد؛ چون که شتاب وارد شده به کپسول زیستی و سرنشینان آن باید شتاب کنترل شده باشد تا موجود زنده بتواند آنرا تحمل کند و در این عرصه درحال کار هستیم.

توسعه هوش مصنوعی و صنعت فضایی

سالاریه ضمن اشاره به کاربردهای هوش مصنوعی در صنعت فضایی، اظهار داشت: صنعت فضایی مثل سایر صنایع و حتی بیشتر از سایر صنایع، بیشتر از پیش احتیاج به بهره برداری از هوش مصنوعی و استفاده از ابزارهای پردازشی بسیار قوی دارد؛ به صورت نمونه هوش مصنوعی می تواند سرعت تشخیص و کیفیت تشخیص و سهولت کار در حوزه کاربردهای تصاویر ماهواره ای را ارتقاء دهد.
وی ضمن اشاره به کاربردهای هوش مصنوعی در تهیه نقشه ها، شناسایی تغییرات سطح زمین در حوزه های در ارتباط با زمین خواری و مسایل در ارتباط با پنجره واحد زمین، برآورد سطح زیر کشت، ارزیابی خسارت ناشی از حوادث، افزود: هوش مصنوعی با استفاده از الگوریتم هایی که مورد استفاده قرار می دهد و با استفاده از داده هایی که در اختیارش قرار می گیرد و آموزش هایی که می بیند، می تواند این فرایند را خیلی سریع تر انجام دهد، البته امکان دارد با خطا همراه باشد، اما روند انجام کارها را تسریع و کمک می نماید.
رئیس سازمان فضایی ضمن اشاره به کاربرد هوش مصنوعی در توسعه ماهواره ها و صنعت پرتابگرها، تصریح کرد: هم اکنون پردازنده های باکیفیت بسیار بالا در صنعت فضایی مورد استفاده قرار می گیرند و این توانایی را می دهند که بتوانیم الگوریتم ها و نرم افزارهای مرتبط با استفاده از هوش مصنوعی را در صنعت فضایی به شکل فراگیرتری استفاده نماییم و این یعنی افزایش کیفیت سیستم های کنترل کیفیت، سیستم های مخابراتی و ارتباطی، سیستم های مدیریت توان و سایر زیر سیستم ها و کنترل دما.
وی تصریح کرد: وقتی این زیر سیستم ها، ارتقاء و استفاده از آنها گسترش یابند، طبیعتا عمر ماهواره ها و عملکرد پرتابگرها بهتر خواهد شد و این امر هم به لحاظ اقتصادی، باعث می شود ساخت و پرتاب ماهواره ها به صرفه تر شود و هم به لحاظ کارکردی، سیستم های پیشرفته تری در ماهواره ها مورد استفاده قرار گیرد و مثلاً این امکان را می دهد که بخشی از پردازش تصاویر، بر روی خود ماهواره ها صورت گیرد و خیلی از مزایای فنی دیگر که بیان آن به فرصت و زمان مفصلی نیاز دارد.



1404/01/31
12:48:38
5.0 / 5
10
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
لینک دوستان اسمارت كاور
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین آن می باشد