نحوه دریافت فیبرنوری و اجرای استعلام برخط سوابق خودرو
اسمارت کاور: نخستین قدم در اجرای بخشنامه استعلام برخط سوابق خودرو برداشته شد، نحوه دریافت فیبر نوری برای مشترکان تهرانی و پیش بینی احکام خوب هوشمندسازی در برنامه هفتم توسعه تعدادی از مهم ترین خبرهایی بودند که هفته گذشته در عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات منتشر گردید.
به گزارش اسمارت کاور به نقل از ایسنا، هفته دوم مهر ماه حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با خبر نحوه دریافت فیبرنوری برای مشترکان تهرانی آغاز شد. طرح توسعه فیبرنوری از مهم ترین پروژه های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به حساب می آید، ازاین رو مدیر مخابرات استان تهران، در رابطه با نحوه درخواست دریافت فیبرنوری برای مشترکان تهرانی اعلام نمود که در حال تکمیل سامانه های خود هستند و اگر شهروندان با شماره ۲۰۲۰ یا ۲۰۲۱ تماس بگیرند و یک شماره تلفن همراه یا ثابت اعلام کنند به پارتنرهای فروش اعلام و درصورتی که منطقه مورد نظر در سطح پوشش باشد فیبرنوری را واگذار می کنند.
وی همینطور تاکید کرد: اگر فردی در یک ساختمان درخواست اجرای فیبر داشته باشد، ما برای آن یک نفر کار را انجام می دهیم و برای بقیه اعضای ساختمان هم بازاریابی می نماییم.
هوشمندسازی و توجه برآن از دیگر موضوع هایی بود که در هفته گذشته مورد تاکید مسؤلان قرار گرفت. هوشمندسازی به اتکای تکنیک هایی مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء است، اما عمدتا تعریف آن خودکارسازی فرایندهایی است که طیف وسیعی از فعالیتهای ساده و پیچیده را شامل می شود. یکی از اهداف در زمینه هوشمندسازی اینست که به صورت سه جانبه (دستگاه های متولی، وزارت ارتباطات و معاونت علمی ریاست جمهوری) چالش ها را شناسایی و با استفاده از هوشمندسازی آنها را مهار شوند، چونکه هوشمندسازی یکی از راهکار ها در اجرای برنامه هفتم توسعه و رشد اقتصادی می باشد. ازاین رو کنفرانسی تحت عنوان کنفرانس ظرفیت شبکه ملی اطلاعات ویژه توسعه هوشمندسازی در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.
علی اصغر انصاری- معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات- تصریح کرد: در برنامه هفتم توسعه احکام بسیار خوبی را در رابطه با هوشمندسازی پیشبینی کرده ایم که بعد از تصویب به اجرا خواهند رسید، البته در این خصوص مقدماتی هم لازم است و همینطور در این برنامه تمام بخش های اقتصادی همچون کشاورزی، صنعت، معدن و سایر بخش ها، رشد اقتصادی برای آنها مشخص شده است و برای تحقق اهداف، مبحث هوشمندسازی، بسیار اهمیت دارد.
از سوی دیگر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم رونمایی پروژه های شرکت ملی پست به مبحث هوشمندسازی اشاره و تاکید کرد. وی اظهار داشت: انتظار ما از همکاران ما در شرکت ملی پست اینست که شتاب در روند هوشمند سازی را در دستور کار خود قرار دهند تا بتوانیم به مردم اعلام نماییم که این شبکه هوشمند شده است. تحول در پست منجر به توسعه کسب و کارها خواهد شد که این امر باید با استفاده از ظرفیتهای شرکتهای دانش بنیان و بخش خصوصی رخ دهد.
از دیگر خبرهای مهم انتشار یافته در این هفته میتوان به نخستین قدم در اجرای آئین نامه استعلام برخط سوابق خودرو برداشته شد، اشاره نمود. در واقع هفته ابتدایی مهر ماه بود که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر از تصویب آئین نامه جزء ۴ بند ک تبصره ۱۰ قانون بودجه اطلاع داده بود که دستگاههای ذیربط مکلف شدند که زیرساخت های لازم برای عرضه کلیه سوابق خودرو ها (نقل و انتقال، تصادفات، معاینه، گارانتی و...) را از راه سکوهای مورد تایید وزارت ارتباطات با رضایت طرفین معامله فراهم نمایند. اما بعد از گذشت یک هفته اعلام گردید نخستین قدم برای اجرای آئین نامه مصوب هفته قبل دولت در مورد استعلام برخط سوابق خودرو ها به همت نیروی انتظامی، معاونت علمی و قوه قضاییه برداشته شد.
علاوه بر موارد گفته شده، ۳۱ استان تحت پایش سامانه پنجره واحد مدیریت زمین قرار گرفتند. سامانه پنجره واحد مدیریت زمین یکی از پروژه های اولویت دار دولت الکترونیک است که به منظور ایجاد سهولت در اراده خدمات و مجوزهای زمین محور و مدیریت و پایش بهینه اراضی ایجاد و به راه افتاده است که ثبت و صدور مجوزهای در رابطه با ساخت و ساز در اراضی و املاک خصوصی و استعلامات مربوطه، ثبت و واگذاری بهره برداری از اراضی و املاک ملی، دولتی و وقفی، ثبت و پیگیری گزارش های مردمی زمین خواری و نظارت بر اجرای قوانین در رابطه با حوزه زمین است.
بنابراین از جانب سازمان فناوری اطلاعات اعلام گردید این سامانه در تمامی استانهای کشور رونمایی گردید. در این رویداد که در مجتمع قضایی امام خمینی برگزار شد اعلام گردید که سامانه پایش اراضی کشور که یکی از دو زیرسامانه زمین است، در ۱۶ استان کشور رونمایی گردید. این سامانه پیش از این در ۱۵ استان کشور رونمایی شده بود و از روز گذشته اراضی ۳۱ استان کشور تحت پایش این سامانه قرار دارند.
مازیار مباشری- مدیرکل دفتر تدوین ضوابط فنی و مقررات دولت الکترونیکی- با عرضه گزارشی از وضعیت پیشرفت سامانه زمین، این سامانه را نتیجه تعامل میان سه قوه دانست و بیان نمود: پیشرو بودن این سامانه به لحاظ هم افزایی و همکاری قوای سه گانه بسیار خاص و منحصر به فرد است؛ به طوریکه زمین، حاصل تعامل پنج دستگاه شامل وزارت اطلاعات و ارتباطات، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان منابع طبیعی، ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی و وزارت اطلاعات است که بر مبنای قوانین بالادستی، هر یک مسولیتی را به عهده گرفته اند.
همچنین ۱۵ مهر روز ماه روستا و عشایر نامگذاری شده که وزیر ارتباطات و فناوری اطاعات به همین مناسبت اعلام نمود: بنده و همکارانم خوشحالیم که با اتصال بیشتر از ۵۰۰۰ روستای جدید در ۲۵ ماه گذشته با اینترنت پرسرعت به شبکه ارتباطی کشور، انگیزه ها را برای ماندن در روستا و آبادانی آن بیشتر کرده ایم. امیدوارم تا آخر سال همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار طعم شیرین فناوری را تجربه کنند.
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب