زیست شناسی عجیب یك ماهی با عمر یك قرن!

زیست شناسی عجیب یك ماهی با عمر یك قرن!

به گزارش اسمارت کاور محققان روی زیست شناسی عجیب ماهی هایی با حدود یک قرن عمر متمرکز شده اند و تصور می کنند که طول عمر این ماهی ها امکان دارد با تغییر محیط گره خورده باشد.


به گزارش اسمارت کاور به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، عمدتا در نظر ما این طور است که بیشتر انسان ها عمر بیشتری نسبت به ماهی ها دارند و یک گونه از آنها معروف به "تهی خارها" که عمری نسبتا طولانی دارد، تقریباً ۲۰ سال عمر می کند.
اما یک تحقیق جدید که در مجله Current Biology انتشار یافته است، نشان داد که "تهی خارها" هم مانند کوسه های اعماق دریا در واقع می توانند یک قرن هم عمر کنند و روند پیری آن می تواند با تغییرات آب و هوایی ارتباط داشته باشد.
دانشمندان علایم موجود در مقیاس نمونه های موجود در موزه را مورد بررسی قرار دادند که بی شباهت به ارزیابی حلقه های درخت برای تعیین سن درختان نبود. محققان فکر می کنند که این ماهی های دارای طول عمر صد ساله تنها در اواخر میانسالی تولید مثل می کنند.
محققان بعد از بررسی دو جنین دریافتند که هر دو تقریباً پنج ساله هستند! درست خواندید، جنین های "تهی خار" می توانند پنج سال پیش از تولد زندگی کنند.
تهی خار یا سیلَکانت(Coelacanth) راسته ای کمیاب از ماهی ها است که باستانی ترین ماهی های گوشتی باله زنده را می سازند. از آنجائیکه تهی خارها تنها دو گونه زنده دارند و هر دو گونه هم با انقراض روبرو هستند این راسته در معرض خطرترین راسته جانوری در جهان دانسته شده است.
پیش از این باور بر این بود که تهی خارها در کرتاسه پسین منقرض شده اند، تا این که در سال ۱۹۳۸ گونه ای از آنها در نزدیکی کرانه های آفریقای جنوبی پیدا شد. تهی خارها طی حدود ۴۰۰ میلیون سال قبل تغییر کمی کرده اند و به این خاطر پیش از این آنها را یکی از فسیل های زنده به شمار می آوردند اما پژوهش های اخیر نشان داده که تفاوت های زیادی در بدن تهی خارهای مختلف وجود دارد.
"کلیگ ماهه" دانشمند واحد تحقیقات شیلات دریای شمال در فرانسه اظهار داشت: به نظر می آید که "تهی خار" یکی از کندترین روندهای پیری را در بین ماهی ها و نزدیک به کوسه های دریای عمیق داشته باشد.
این روند کند پیری در سایر موجودات دارای عمر طولانی معمول است، اما در ماهی ها عادی نیست.
"ماهه" توضیح داد: گونه های دارای عمر طولانی که با پیری آهسته و باروری نسبتاً کم شناخته می شوند، به علت میزان جایگزینی بسیار پایین در معرض اغتشاشات طبیعی یا انسانی بسیار صدمه پذیر هستند.
یکی از علل افزایش سن در انسان به تکثیر دی ان ای مربوط می شود. "تلومرها" درپوشی در انتهای هر رشته دی ان ای هستند که از کروموزوم های ما محافظت می کنند و آنها بخشی حیاتی از سلول های انسان هستند. رشته های دی ان ای بدون این درپوش، صدمه دیده و این صدمه باعث کاهش کارایی سلول ها می شود.
هر بار که سلول انسانی خویش را کپی می کند، تلومرها از بین می روند. ازاین رو به صورت طبیعی، یک ایده برای طولانی کردن یا افزایش عمر، شامل کند کردن فرسایش تلومرها و در نتیجه کاهش میزان فرسایش دی ان ای است.
این مطالعه جدید، دی ان ای "تهی خار" را مورد بررسی قرار نداد، در عوض شواهد خارجی شامل بررسی سن و تجزیه و تحلیل گردش خون در این موجودات را بررس کرد. "ماهه" اظهار داشت: بررسی های ما نشان داد که طول عمر تهی خارها حداکثر پنج برابر بیشتر از آنچه قبلا تصور می شد، است و عمر این موجودات می تواند به یک قرن هم برسد. دلیل آن هم این است که یک عامل بیولوژیکی در طول عمر غیرمعمولی این موجودات می تواند تلومرهای آنرا درگیر کند.
"ماهه" اضافه کرد: اطلاعات جدید ما در مورد زیست شناسی و تاریخچه زندگی تهی خارها برای حفاظت و مدیریت این گونه حیاتی می باشد. تجزیه و تحلیل میکروشیمیایی این موجودات امکان دارد رابطه ای بین پیری کند و دما(تغییرات اقلیمی) را در خصوص این که عوامل محیطی به صورت بالقوه در روند پیری تاثیر می گذارد، نشان دهد.




منبع:

1400/03/29
19:30:38
5.0 / 5
1295
تگها: تولید , محقق
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین آن می باشد