معاون توسعه شركت های دانش بنیان:

شرکت ها محدودیتی در دریافت اعتبار مالیاتی پژوهش و توسعه ندارند

شرکت ها محدودیتی در دریافت اعتبار مالیاتی پژوهش و توسعه ندارند

به گزارش اسمارت کاور، معاون توسعه شرکتهای دانش بنیان معاونت علمی اظهار داشت: هیچ نوع محدودیتی برای شرکت ها در استفاده از اعتبار مالیاتی پژوهش و توسعه وجود ندارد.



به گزارش اسمارت کاور به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، پنل تخصصی معرفی خدمات ویژه اعضای شبکه ملی مدیران پژوهش و توسعه و نوآوری در دومین مجمع شبکه ملی مدیران پژوهش و توسعه و نوآوری برگزار گردید. این نشست تخصصی که در حاشیه دومین مجمع شبکه ملی مدیران پژوهش و توسعه و نوآوری به میزبانی ابوالفضل باقری، مدیر دبیرخانه شبکه ملی مدیران پژوهش و توسعه و نوآوری کشور برگزار گردید.
رضا اسدی فرد، معاون توسعه شرکتهای دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، اسفندیار اختیاری، رئیس کمیته ارتقای ظرفیتهای قانونی حوزه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و سیاوش ملکی فر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی همچون اعضای این پنل بودند.
حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان، نیازمند افزایش و ارتقای سطح فعالیتهای پژوهش و توسعه در صنایع مختلف کشور و استفاده حداکثری از پتانسیل ها و توانمندی های فناورانه موجود در جهت رفع نیازمندی های کشور است. یکی از قوانین کلیدی محرک توسعه اقتصاد دانش بنیان در کشور، قانون جهش تولید دانش بنیان مصوب سال ۱۴۰۱ است که با تشکیل ابزارهای حمایتی مانند اعتبار مالیاتی پژوهش و توسعه مبحث بند (ب) ماده (۱۱) قانون، فرصت مناسبی برای شرکت ها و صنایع بزرگ برای افزایش سهم فعالیتهای پژوهش و توسعه فراهم نموده است.
از سال ۱۴۰۲ با اجرایی شدن برنامه اعتبار مالیاتی، بخشی از صنایع موفق به تعریف پروژه و برخورداری از این حمایت شده اند. با این وجود استفاده حداکثری از ظرفیتهای اعتبار مالیاتی در بین صنایع بزرگ کشور نیازمند ایجاد تعامل بیشتر با این شرکت ها به منظور کمک به تعریف پروژه های فناورانه و نواورانه مشمول بهره برداری از اعتبار مالیاتی است.
پروژه پژوهش و توسعه مشمول اعتبار مالیاتی مجموعه ای از فعالیتهای فناورانه است؛ سطح فناوری محصولات، خدمات یا فرآیندهای حاصل از پروژه های پژوهش و توسعه باید در حوزه فناوری های بالا یا متوسط به بالا منطبق با لیست کالاها و خدمات دانش بنیان یا معیارهای تفصیلی انتشار یافته برای کالاها و خدمات دانش بنیان باشد.
رضا اسدی فرد ضمن اشاره به ابزارهای حمایتی معاونت علمی در تخصیص اعتبار مالیاتی پژوهش و توسعه پرداخت و اضافه کرد: هیچ نوع محدودیتی برای شرکت ها در استفاده از این اعتبار وجود ندارد. همینطور سقفی برای تعداد پروژه و میزان مالیات هم در این قانون وجود ندارد.
وی تصریح کرد: در این نوع درخواست ها متقاضی باید به فعالیت پژوهش و توسعه قالب پروژه دهد؛ پروژه باید تخمین زمان و هزینه داشته باشید و خروجی آن مشخص باشد.
به گفته معاون توسعه شرکتهای دانش بنیان معاونت علمی، ۶۰ درصد از پروژه هایی که رد شدند شرکتهای غیر دانش بنیانی بودند که در این قسمت نقص داشتند. هزار شرکت برتر دنیا ۹۰ درصد هزینه کرد پژوهش و توسعه دنیا را انجام می دهند؛ بنابراین شرکتهای بزرگ برای ما هم حائز اهمیت هستند.
اسدی فرد، شبکه آزمایشگاهی را همچون ابزارهای حمایتی معاونت علمی خواند که جهت توسعه طرح های پژوهش و توسعه وجود دارد و اضافه کرد: پارسال شبکه آزمایشگاهی، سه میلیون خدمت به شرکتها عرضه کرده است.
وی اضافه کرد: هر شرکت می تواند در سال، تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان کمک بلاعوض برای خدمات خود دریافت کند.
قانون جهش تولید دانش بنیان، پیشرفته ترین قانون کشور
اسفندیار اختیاری هم در بخش دیگری از این پنل، قانون جهش تولید دانش بنیان را پیشرفته ترین قانون موجود خواند و اضافه کرد: کشور ما ۱۰۰ درصد اعتبار را برای این قانون گذاشته است که هیچ سقفی برای آن تعریف نشده است.
وی اضافه کرد: هم اکنون ظرفیت اصلاح قانون جهش تولید دانش بنیان وجود ندارد چونکه تا به امروز تنها ۵ درصد قانون اجرایی شده است به همین علت هنوز نیازمند زمان برای تصمیم گیری درمورد تغییرات قانون هستیم.
اختیاری در ادامه به معرفی کمیته ارتقای ظرفیتهای قانونی حوزه اقتصاد دانش بنیان که در معاونت علمی طراحی شده است پرداخت.
وی در انتها تصریح کرد: تلاش کرده ایم تمام توان خویش را جهت پایداری این قانون و برنامه ریزی برای بروزرسانی قانون در آینده به کار گیریم.


منبع:

1403/05/31
09:34:53
5.0 / 5
247
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین آن می باشد