عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای مطرح كرد

محدودیت های صنعت نرم افزار در کشور

محدودیت های صنعت نرم افزار در کشور

به گزارش اسمارت کاور، عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای، تحریم، مکانیسم های انتقال پول و مبادله تجاری در فضای بین المللی را از محدودیت های صنعت نرم افزاری عنوان و تصریح کرد که نیروی انسانی اصلی ترین سرمایه هر شرکت نرم افزاری است.


حسام اسدی - رئیس کمیسیون مدیریت ارتباط با مشتری نصر تهران با اشاره به اینکه متأسفانه امروز صنعت نرم افزار، صنعت جذابی نیست و سرمایه گذاری زیادی در این عرصه صورت نمی گیرد، اظهار نمود: در واقع اصلاً تزریق سرمایه در این عرصه صورت نمی گیرد، در صورتیکه می تواند یکی از صنایع مولد ما باشد و اتفاقاً پیشرفت هم کند. استعدادهای بسیار خوبی در این حوزه در کشور داریم که به ساده ترین شکل می توانند ارزآوری برای کشور داشته باشند، اما به خاطر محدودیت هایی که امروز با آن دست به گریبان هستیم، جذابیت از این صنعت فاصله گرفته است.
وی تحریم، مکانیسم های انتقال پول و مبادله تجاری در فضای بین المللی را از محدودیت های صنعت نرم افزاری عنوان نمود و اضافه کرد: اگر این محدودیت ها و دغدغه ها وجود نداشت، این صنعت به سادگی پیشرفت می کرد. همینطور عوامل گوناگونی در عدم جذابیت این صنعت تأثیرگذار هستند؛ بعنوان مثال در شرایط تورمی، به هیچ عنوان قیمت گذاری نرم افزار متناسب با سایر قسمت ها رشد نمی نماید. برایمان قابل فهم و جا افتاده است که نرخ سخت افزار متناسب با فضای تورمی و ارزی رشد کند، اما معمولا در حوزه نرم افزار این دیدگاه وجود ندارد.

نیروی انسانی اصلی ترین سرمایه هر شرکت نرم افزاری
اسدی با اشاره به اینکه این شرایط وضعیت شرکتهای نرم افزاری را تحت تاثیر قرار می دهد، تصریح کرد: همه به دنبال این هستند که صرفه جویی هایشان را در حوزه نرم افزاری انجام بدهند. در صورتیکه این صنعت، بسیار می تواند مولد باشد. وقتی شرکتهای نرم افزاری نتوانند به اندازه کافی منتفع شوند و از سویی قیمت گذاری های رسمی که توسط نظام صنفی صورت می گیرد، نتواند مقبولیت پیدا کند و سازمان هم به اندازه کافی تلاش نکند که این را بین نهادهای دولتی و تمامی نهادهایی که کار نرم افزاری انجام می دهند، به کرسی بنشاند، همه به ارزان فروشی روی می آورند، به جهت اینکه مجبور به زنده ماندن هستند. به جهت اینکه بتوانند کسب و کارشان را بچرخانند و مجبور به تعطیلی نشوند. البته متأسفانه خیلی ها هم مجبور به این تصمیم شدند.
وی با تاکید بر این که نیروی انسانی، اصلی ترین سرمایه هر شرکت نرم افزاری است، افزود: متأسفانه ما نمی توانیم پرسنل متخصص زیادی که اتفاقاً در کشور داریم را راضی نگه داریم. وقتی بحران منابع انسانی به وجود می آید و قادر به عرضه سرویسهای مناسب نیستیم، این چرخه و دور باطل، کشور را از نظر این قسم سرمایه ها ضعیف می کند و به صنعت اقتصاد دیجیتال ما صدمه می رساند.

خوراک اصلی خلاقیت و نوآوری، نیروی انسانی متخصص و مشتاق است
وی با تاکید بر این که خوراک اصلی خلاقیت و نوآوری، نیروی انسانی متخصص، خوشحال و مشتاقی است که بتواند کار کند، اظهار داشت: وقتی که محدودیت های مختلفی به شرکتهای نرم افزاری تحمیل می شود، طبیعی است که از این فضا روز به روز فاصله می گیریم. وقتی شرایط سال هایی که قیمت نرم افزار تنظیم شده بود را بررسی می نماییم، درمی یابیم که آن سال ها خلاقیت و نوآوری خیلی بیشتر و تأثیرگذار شرکت ها در جامعه هم خیلی زیاد بود.
اسدی در رابطه با جایگاه ایران در حوزه فناوری اظهار نمود: به جرأت می توانم بگویم در پنج سال قبل از نظر ابزاری روی لبه تکنولوژی بودیم و نیروهای انسانی ما جزو خبره ترین ها بودند. اما امروز اگر روند فعلی ادامه پیدا کند، صنعت نرم افزاری به مشکل برمی خورد. امکان دارد شرکتهای بزرگ که حمایت های متفاوتی را دریافت می کنند، بمانند، اما شرکتهای کوچک و متوسط که بازوهای اصلی این قضیه هستند، رو به زوال بروند.
وی با اشاره به اینکه شاخص بررسی وضعیت صنعت نرم افزار کشور، اوضاع و شرایط شرکتهای کوچک و متوسط است، اظهار نمود: وقتی اوضاع بخش خصوصی خوب نباشد، یعنی داریم از یک صدمه ای در این صنعت صحبت می نماییم، وقتی حال آنها خوب باشد، یعنی این که معادله های این قسمت از اقتصاد صنعت به درستی پیش می رود و به مرور اتفاقات خوبی می افتد.
وی افزود: هم اکنون شرکتهای بزرگی هستند که به واسطه قدمت و مشتری های زیادی که دارند، همچنان در تراز خوبی قرار دارند. برخی از شرکت ها هم به واسطه حمایتی که از جاهای مختلف دریافت می کنند، در وضعیت خوبی هستند. اما سایرین به خاطر عشق و علاقه ای که به صنعت نرم افزار دارند، وارد این حوزه می شوند و با پذیرفتن هزار و یک مصائب تلاش می کنند راهی را بسازند و جلو بروند.
اسدی با تکیه بر این که گاها مسائل و مشکلات کسب و کارها و استارت آپ ها جزو اولویت ها نیست خاطرنشان کرد: به فیلترینگی که سال قبل انجام شد دقت کنید. بسیاری از کسب و کارها زمین خوردند و مسیر زندگی آدمها تغییر نمود. متأسفانه در آن مقطع هم می دیدیم که بعضی از افرادی که در صنف هستند که به دنبال بهره برداری از این شرایط هستند.

امید، مهم ترین شاخصی که حوزه نرم افزار را زنده نگه می دارد
اسدی ضمن اشاره به شرایط کارآفرینان حوزه صنعت نرم افزار، تصریح کرد: مهم ترین شاخصی که این حوزه را زنده نگه می دارد، امید است. ما جوانان با استعداد، باهوش و آینده دار زیادی داریم، اگر حوزه نرم افزار و کسب و کار توسعه پیدا کند و امید در این فضا باشد، اصلاً Game changer است و آدم هایی که به این حوزه ورود پیدا می کنند، می توانند شرایط را به کلی تغییر دهند در آن صورت اقتصاد رشد بسیار خوبی خواهد نمود.
به قول او، حوزه های سافت از حوزه هایی است که بسیاری از محدودیت های لجستیکی را ندارد و خیلی راحت می توانید خیلی کارها را انجام بدهید. متأسفانه شرایطی پیش آمده که اگر بخواهید کار بین المللی انجام بدهید، باید در مرحله اول شرکتی را در خارج از ایران ثبت کنید و کل درآمدتان را به آنجا ببرید و تمام فعالیتهایی که در کشور انجام می دهید، تابع آنجا کنید.




منبع:

1402/09/16
21:40:54
5.0 / 5
331
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین آن می باشد