براساس تحقیقات جدید انجام شده روی نظریه هاوكینگ

همه چیز در جهان روزی ناپدید می شود

همه چیز در جهان روزی ناپدید می شود

به گزارش اسمارت کاور، تحقیقات جدید از نظریه اصلی فیزیکدان مشهور استیون هاوکینگ حمایت می کند.


به گزارش اسمارت کاور به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، استیون هاوکینگ، فیزیکدان نظری، یک نظریه تابش به نام خود داشت که بیان می کرد تمام سیاهچاله ها در نهایت تبخیر خواهند شد. این نظریه به همه ی اجرام بزرگ در جهان مانند بقایای ستارگان تعمیم یافت و ازاین رو برپایه این نظریه، آنها هم متلاشی خواهند شد.
برای رسیدن به این نتیجه، این دانشمند از ترکیبی هوشمندانه از فیزیک کوانتوم و نظریه گرانش اینشتین استفاده و استدلال کرد که ایجاد و نابودی خود به خودی جفت ذرات باید در نزدیکی افق رویداد رخ دهد. افق رویداد جایی است که فراتر از آن هیچ راه فراری از نیروی گرانشی سیاهچاله نیست.
یک ذره و ضد ذره ی در ارتباط با آن در مدت کوتاهی از میدان کوانتومی ایجاد می شوند، اما حدودا به همان سرعت از بین می روند. با این وجود، یک استثناء برای این ناپدید شدن وجود دارد و زمانی رخ می دهد که یک ذره به درون سیاهچاله سقوط کند و به ذره دیگر اجازه فرار دهد. این پدیده همان چیزی است که در نهایت منجر به تبخیر سیاهچاله ها می شود.
تحقیق جدید، نظریه قدیمی
حالا، تحقیقات نظری جدید توسط مایکل واندرک(Michael Wondrak)، والتر ون سوئیلکوم(Walter van Suijlekom) و هاینو فالک(Heino Falcke) از دانشگاه رادبود نشان داده است که هاوکینگ تا حدی در مورد سیاهچاله ها درست می گفته است.
این تحقیق بررسی کرد که آیا وجود یک افق رویداد واقعا برای نابودی سیاه چاله ها و به صورت بالقوه همه ی اجرام بزرگ حیاتی می باشد یا خیر. با استفاده از روش های فیزیک، نجوم و ریاضیات، این تیم تحقیق کردند که وقتی چنین جفت هایی از ذرات در اطراف سیاه چاله ها ایجاد می شوند، چه اتفاقی می افتد.
در کمال تعجب، آنها دریافتند که ذرات جدید هم می توانند بسیار فراتر از این افق ایجاد شوند. این بر مبنای بیانیه مطبوعاتی دانشگاه رادبود است که در روز جمعه منتشر گردید.
واندرک اظهار داشت: ما نشان می دهیم که علاوه بر تابش معروف هاوکینگ، شکل جدیدی از تابش هم وجود دارد. ما نشان می دهیم که بسیار فراتر از یک سیاهچاله، انحنای فضازمان نقش بزرگی در ایجاد تشعشع دارد. این ذرات پیش از این توسط نیروهای جزر و مدی میدان گرانشی در آنجا از هم جدا شده اند.
نتایج نشان داده است که تشعشع در واقع بدون افق رویداد هم امکان دارد و منجر به ناپدید شدن نهایی همه اجرام در جهان می شود.
این بدان معناست که اجرام بدون افق رویداد، مانند بقایای ستارگان مرده و سایر اجرام بزرگ در جهان، هم دارای این نوع تابش هستند و بعد از یک دوره ی بسیار طولانی، این امر منجر به تبخیر همه چیز در جهان درست مانند سیاهچاله ها می شود. این نه تنها درک ما از تشعشعات هاوکینگ، بلکه دیدگاه ما را نسبت به جهان و آینده آن هم تغییر می دهد.
این مطالعه در مجله ی «Physical Review Letters» انتشار یافته است.




منبع:

1402/03/17
09:50:30
5.0 / 5
477
تگها: هوشمند
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین آن می باشد