به مناسبت سالگرد پرتاب تلسكوپ فضایی ناسا

تمام تصاویر جیمز وب چطور ثبت شدند؟

تمام تصاویر جیمز وب چطور ثبت شدند؟

به گزارش اسمارت کاور، تلسکوپ فضایی جیمز وب سال قبل در چنین روزی(چهارم دیماه سال 1400) به فضا پرتاب شد تا آغازگر عصر جدیدی از اکتشافات نجومی باشد به همین مناسبت نگاهی می اندازیم به تصاویری که این تلسکوپ قدرتمند در طول یک سال فعالیت کوتاه مدت خود در فضا ثبت و منتشر نموده است.


به گزارش اسمارت کاور به نقل از ایسنا، تلسکوپ فضایی جیمز وب در روز چهارم دی ۱۴۰۰ به فضا پرتاب شد. این تلسکوپ جهان را در نور مادون قرمز رصد می کند. وب در نقطه ای موسوم به لاگرانژ ۲، جایی در مدار خورشید و در فاصله یک میلیون کیلومتری از زمین قرار دارد.
این تلسکوپ فضایی بعد از استقرار در مدار مورد نظر شش ماه را صرف راه اندازی و تراز کردن ابزارهای خود کرد و در صورتیکه آینه ی ۱۸ بخشی خودرا بر روی یک ستاره درخشان متمرکز کرده بود تا آن همه ی بخش های آینه را تنظیم کند و آنرا به شکل یک آینه واحد در آورد نخستین تصویر را از این ستاره منتشر نمود. البته این تصویر در دسته ی تصاویر رسمی وب به حساب نمی آمد و تنها یک تصویر آزمایشی است.
اولین تصویری که وب منتشر نمود انعکاس یک ستاره درخشان موسوم به HD ۸۴۴۰۶ را در هر ۱۸ آینه وب نشان می داد. این تصویر را می توانید در ادامه مشاهده کنید. این ستاره خورشید مانند، در صورت فلکی دُب اکبر در فاصله ی تقریبی ۲۴۱ سال نوری از زمین قرار دارد.


وب همزمان با انتشار این تصویر ۱۸ تکه از ستاره ی HD ۸۴۴۰۶ یک سلفی نیز از خود منتشر نمود.


این تصویر با نورهای پراکنده از یک ستاره توسط دانشمندان اصلاح گردید و نور منعکس شده از هر یک از قطعات آینه وب در جای خود قرار گرفت تا پازل ۱۸ تکه آینه وب تکمیل شود اما این پایان کار نبود.


دانشمندان سپس تصویر را اصلاح و آینه های وب را تراز کردند تا در نهایت تصویری واحد از یک ستاره درخشان نمایان شود.


اگرچه این تصویر نهایی ستاره مورد نظر را نمایان کرده اما پژوهشگران دست از تلاش برنداشتند و این دفعه تصویری رنگی از ستاره ی HD ۸۴۴۰۶ منتشر نمودند. البته باید اشاره کرد رنگ قرمز این تصویر برای بهبود کنتراست بصری انتخاب و اعمال شده است. در حقیقت تلسکوپ های فضایی همچون جیمز وب و هابل تصاویر را بصورت سیاه و سفید ثبت می کنند. آنها از فیلترهایی استفاده می نمایند که تنها به رنگی خاص از نور اجازه عبور می دهد. تصاویر فیلتر شده ی این تلسکوپ ها توسط دانشمندان و پردازشگرهای تصویر بصورت مجزا رنگ می شوند و سپس در یک تصویر واحد ادغام می شوند. رنگ ها در تصاویر تلسکوپ های فضایی گاهی اوقات نحوه ی دید چشمان ما را بازسازی می کنند و گاهی اوقات از آنها برای نمایان کردن خاصیت های جالب یک جرم مانند عناصر مختلف در یک سحابی استفاده می شود.
ستاره ی «HD ۸۴۴۰۶»


منبع:

1401/10/04
11:11:38
5.0 / 5
547
تگها: فیلتر
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین آن می باشد