یك مقام مسئول در ستاد نانو:

تولید بیش از هزار و صد محصول نانوی ایرانی

تولید بیش از هزار و صد محصول نانوی ایرانی

به گزارش اسمارت کاور مشاور ارشد ستاد توسعه نانو در زمینه استاندارد سازی فناوری نانو اظهار داشت: با تولید هزار و 100 محصول نانویی، ایران در میان کشورهای پیشرو و مطرح دنیا در زمینه نانو است.



به گزارش اسمارت کاور به نقل از مهر، دکتر علی بیت اللهی امروز در جشنواره «نانو و رسانه» که در محل صندوق نوآوری و شکوفایی انجام شد اظهار داشت: قسمتی از موفقیت های ستاد توسعه فناوری نانو، ناشی از کوشش های پژوهشگران و دانشجویان و اساتید دانشگاهی است. البته این امر بدون همکاری رسانه ها، امکان پذیر نبوده است.
وی با اعلان اینکه لازم است که در این راه مردم را به این باور «ما می توانیم» برسانیم، عنوان کرد: طی ۲۰ سال قبل تعداد کمی از اساتید دانشگاه ها قادر بودند تعریف جامعی از فناوری نانو عرضه کنند ولی امروز، ایران به عنوان یکی از کشورهای پیشرو و مطرح در زمینه نانو محسوب می شود.
بیت اللهی با اعلان اینکه هم اکنون بیش از یک هزار و صد محصول نانوی ایرانی در بازارهای داخلی و خارجی عرضه شده اند، اظهار داشت: علاوه بر این افتخار، ایران توانسته با محوریت ستاد توسعه فناوری نانو، ۱۰ استاندارد بین المللی را در کمیته ایزو به تصویب برساند؛ حالا بیش از ۱۶۰ کشور از این استانداردها در تولیدات محصولاتشان بهره می برند. تدوین این استانداردها توسط کارشناسان ایرانی طراحی شده است.
مشاور ارشد ستاد توسعه نانو در زمینه استاندارد سازی فناوری نانو افزود: تشکیل شبکه «شبکه های فناوری های پایدار اتحادیه اروپا» یکی از برنامه هایی است که از ۴ سال قبل ارائه شده و مقرر است با مشارکت ۴۰ کشور دنیا در کمیسیون اتحادیه اروپا به تصویب برسد. ایجاد این شبکه با مدیریت ایران پیگیری می شود و این امر نشان از جایگاه ایران دارد.
بیت اللهی اظهار داشت: ما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم و همچنان کاستی ها و نابلدی هایی داریم و نیاز است تا جریان مهاجرت در کشور را معکوس نماییم و این چالش ها اساسا مرتفع خواهد شد.
وی با اعلان اینکه انقلاب اسلامی موجب شد بیدار شویم و از ظرفیتها بهره ببریم، اضافه کرد: لازم است که در این شرایط دشوار تحریم ها، جریان مهاجرت تغییر کند و معکوس شود.
مشاور ارشد ستاد توسعه نانو در زمینه استاندارد سازی فناوری نانو افزود: ما در توسعه نانو و فناوری های پیشرفته نگاه بخشی نداشتیم و بصورت کلی به زنجیره ارزشی فناوری ها توجه داشته ایم.
وی با اشاره به استفاده از فناوری نانو در بخش دانش آموزی عنوان کرد: در زمینه دانش آموزی نیز دانش آموزان در پژوهش سراها تحقیقاتی را اجرائی کردند که پژوهشگران خارجی از این دستاوردها حیرت می کنند. ما توانسته ایم در ستاد نانو همه ظرفیت ها را مد نظر قرار دهیم.
مشاور ارشد ستاد توسعه نانو در زمینه استاندارد سازی فناوری نانو اظهار داشت: ستاد توسعه فناوری نانو چندسالی می شود که شبکه آزمایشگاهی را راه اندازی کرده و الان به مرحله ای رسیده که بیش از هزار و ۲۰۰ عضو دارد؛ ایجاد این شبکه آزمایشگاهی در این دوره تحریم ها به خوبی نشان دهنده ظرفیتهای بالای کشور است.
وی اضافه کرد: شبکه آزمایشگاهی فناوری راهبردی حالا نه فقط در زمینه نانو بلکه در زمینه های دیگری نیز، نیاز پژوهشگران را برطرف می کند.
بیت اللهی با اعلان اینکه یکی از خدمات ستاد توسعه فناوری نانو ارائه خدمات گام به گام به پژوهشگران است، اظهار داشت: ستاد توسعه فناوری نانو در کریدور خدمات فناوری از زمان اجرای پژوهش تا مراحل پایانی طرح و تجاری سازی، پژوهشگران را همراهی می کند تا دستاوردهایی داشته باشیم که دنیا ما را به رسمیت بشناسد.
وی اضافه کرد: ایران دارای ظرفیتهای خوبی در زمینه نانو و سایر فناوری هاست امیدواریم که با کمک رسانه ها همه بخش های فناوری همچون بایو، موشکی و... به پیشرفت برسند.
در ادامه دکتر علی وحدت رییس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی در این مراسم عنوان کرد: حوزه نانو جز نخستین بخش های تحقیقاتی کشور است که با سازوکاری مشخص توانسته در زمینه صنعت از امکانات علمی کشور بهره مند شود.
وحدت با اعلان اینکه عملکرد این ستاد می تواند الگویی برای توسعه سایر حوزه های فناوری باشد، اظهار داشت: آن روشی که در ستاد نانو از ۱۰-۱۵ سال قبل استفاده شده حاصل برنامه ریزی هایی بوده است.
وی اضافه کرد: در این میان نقش رسانه ها از دو جنبه معرفی دستاوردها و ایجاد حس خودباوری و مشوقی برای فعالان عرصه های فناوری مهم می باشد.


منبع:

1401/05/03
17:02:30
5.0 / 5
677
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین آن می باشد