ابداع سیستم هوازی برای تأمین نامحدود نیروی ماهواره ها
یک سیستم ماهواره ای جدید، هوا را می مکد تا نیروی محرکه نامحدودی را برای ماهواره ها فراهم آورد و در عین حال می تواند کیفیت تصویربرداری ماهواره ها را تا ۱۶ برابر بهبود بخشد.
به گزارش اسمارت کاور به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، یک استارتاپ اسپانیایی معروف به "کریوس اسپیس"(Kreios Space) مستقر در بارسلون می خواهد پتانسیل مأموریت های ماهواره ای در مدار بسیار نزدیک زمین(VLEO) آزاد کند و سلاح مخفی آن، توسعه یک سیستم هوازی برای ماهواره ها است.
این شرکت درحال توسعه یک سیستم پیشران بدون احتیاج به سوخت است که ماهواره ها را قادر می سازد بسیار نزدیک تر به زمین بچرخند.
"یان ماتارو" مدیر ارشد فناوری این استارتاپ در مصاحبه ای اظهار داشت: هم اکنون، مدار بسیار نزدیک زمین، صرفا به علت فقدان سیستم های پیشرانی که قادر به ماندن در این مدار باشند، یک مدار بدون استفاده است. اما این مدار می تواند امکان افزایش چشم گیر وضوح را هم برای کارهای مخابراتی و هم برای رصد زمین فراهم آورد.
مدار بسیار نزدیک زمین چیست؟
مدار بسیار نزدیک زمین(VLEO) تقریباً بعنوان مداری در محدوده بین ۹۵ تا ۲۵۰ مایلی از سطح زمین تعریف می شود. بعنوان یک نقطه مرجع، "خط کارمن" که برخی آنرا بعنوان مرز فضا تعریف می کنند، حدود ۶۵ مایل ارتفاع دارد.
اغلب مأموریت های ماهواره ای هم اکنون در حدود ۳۷۰ مایلی یا بسیار بالاتر کار می کنند، جایی که می توانند یک مدار زمین ثابت در ارتفاع بالاتر از ۲۲ هزار مایلی را حفظ کنند که سبب می شود با کمترین نیروی رانش به دور زمین بچرخند.
به قول این استارتاپ اسپانیایی، عملیات در مدار بسیار نزدیک زمین می تواند مزایای قابل توجهی را به همراه داشته باشد، اما هم اکنون به علت این حقیقت که برای پیشگیری از خروج ماهواره ها از مدار به علت اثر کشش جوی در این ارتفاع نسبتاً کم، یک نیروی رانش ثابت مورد نیاز است، این مدار تابحال یک مدار غیرقابل بهره برداری مانده است.
این تصحیح مداری با فناوری های کنونی بسیار پرهزینه خواهد بود، اما "کریوس اسپیس" فکر می کند چاره آنرا در آستین دارد و این چاره ای است که می تواند به مشکل روز افزون ازدیاد زباله های فضایی هم کمک نماید.
سیستم هوازی این شرکت که "ABEP" نامیده می شود و مخفف عبارت "پیشران برقی هوازی"(Air-Breathing Electric Propulsion) است، با جذب هوا برای تولید پلاسما کار می کند که سپس از راه یک رانشگر و نازل الکترومغناطیسی شتاب می گیرد.
گفتنی است که در آن ارتفاع، هنوز مقداری هوا وجود دارد که سیستم "ABEP" با آن هوا به فعالیت خواهد پرداخت.
تیم توسعه "کریوس اسپیس" اعتقاد دارد که سیستم آن هزینه های عملیات در مدار بسیار نزدیک زمین را به اندازه کافی می کاهد تا استقرار ماهواره ها در این مدار را امکان پذیر کند.
هیچ زباله فضایی در مدار بسیار نزدیک زمین وجود ندارد
اما مزایای اصلی عملیات در مدار بسیار نزدیک زمین چیست؟ "ماتارو" می گوید: نزول به مدار بسیار نزدیک زمین، دو پیشرفت بزرگ را به همراه خواهد داشت. نخستین مورد، افزایش گسترده وضوح تصاویر ماهوارهای است و دومی از این حقیقت ناشی می شود که زباله های فضایی در این ارتفاع انباشته نمی شوند.
"کریوس اسپیس" به صورت دقیق می گوید که کار در مدار بسیار نزدیک زمین سبب افزایش ۱۶ برابری وضوح تصویربرداری ماهواره های رصد زمین و ارتباط ماهواره های مخابراتی می شود.
علاوه بر این، این شرکت ادعا می کند که سیستم جدید آن، پسماند و زباله فضایی تولید نمی کند، چونکه ماهواره هایی که در چنین مدار پایینی کار می کنند، در نهایت باید یک سقوط برنامه ریزی شده را انجام دهند.
"ماتارو" می گوید: وقتی عمر یک ماهواره به پایان برسد، به آسانی از مدار خارج می شود و متلاشی می شود.
اغلب اوقات، ماهواره ها در انتهای عمر خود در مداری معروف به "قبرستان" قرار می گیرند که منجر به تجمع گسترده زباله های فضایی در طول سالیان می شود. بر اساس گزارش آژانس فضایی اروپا، تقریباً ۹۸ هزار تن زباله فضایی در مدار زمین وجود دارد که هم اکنون درحال چرخیدن به دور زمین هستند.
شرکت "کریوس اسپیس" می گوید می خواهد تا سال ۲۰۲۴ نخستین سیستم عملکردی کامل "ABEP" را آماده کند. برای انجام این کار، آنها امیدوارند که ۲.۵ میلیون یورو سرمایه جذب کنند.
اگر استارتاپ "کریوس اسپیس" که متشکل از شش مهندس اسپانیایی موسس این شرکت است، به تحقق هدف خود در خصوص ایجاد اصلاحات مداری و پایین آوردن مقرون به صرفه مدار ماهواره ها پایبند است که راه کاملا جدیدی را به روی اپراتورهای ماهواره ای باز خواهد نمود. این کار، تصاویر با وضوح بسیار بیشتری را برای ما فراهم می آورد و هزینه تصاویر با وضوح بالا را می کاهد و آنها را برای همه قابل دسترس تر می کند و برای جامعه علمی که بیشتر از هر زمان دیگری به رصد زمین متکی است، سود زیادی خواهد داشت.
منبع: اسمارت كاور
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب