با تلاش دانش بنیان ها؛

واردات دستگاه سی تی اسکن به صفر می رسد

واردات دستگاه سی تی اسکن به صفر می رسد

اسمارت کاور: یک شرکت دانش بنیان دستگاه سی تی اسکن را به تولید رسانده و مدعی است که با تولیدات این شرکت واردات چنین محصولی به صفر خواهد رسید.



به گزارش اسمارت کاور به نقل از معاونت علمی و فناوری، نقش قابل توجهی که دستگاه سی تی ‎اسکن در تشخیص بیماری دارد، پژوهشگران را تشویق کرد تا با تولید این دستگاه، در زمره معدود کشورهای دارای این فناوری قرار بگیریم.
سی تی اسکن یکی از ابزارهای کاربردی و نسبتا نوین در تصویربرداری پزشکی است که جهت بررسی لطمه ها و بیماریهای اندام های درونی مورد استفاده قرار می گیرد.
این روش بواسطه کاربری های فراوان و کمک های شایان توجهی که به بهبود روند تشخیص و درمان می انجامد، به جزء جدایی ناپذیری از مراحل تشخیص انواع بیماری تبدیل گشته است.
علیرغم اهمیت بالای این محصول از بعد سلامت و جذابیت بالای اقتصادی، تا قبل از این، برای بومی سازی آن تلاشی صورت نگرفته بود.
بنا بگفته علی داوری کارشناس تجاری یک شرکت دانش بنیان، ارزبری بالا، خدمات بعد از فروش ضعیف و محدود شدن مراکز درمانی، تنها گوشه ای از مشکلاتی هستند که در زمینه سلامت و اقتصاد مبتنی بر آن به چشم می آید. پس پشتیبانی از بومی سازی این محصول، در دستور کار مرکز طرح های کلان ملی فناوری قرار گرفت.
نخستین چالش در راه تولید دستگاه سی تی اسکن پزشکی، مکانیک پیچیده، دوار و دقیق این دستگاه در عین انتقال برق با ولتاژ بالا همراه با داده است. همین طور چالش هایی نظیر تولید برق ولتاژ بالای مورد نیاز، تولید اشعه ایکس مناسب، کنترل دستگاه با حساسیت فراوان، تصویربرداری و خوانش اطلاعات و پردازش تصویر، از دیگر چالش های قابل ذکر دراین زمینه است.
دستگاه سی تی ‎اسکن «ایران ساخت» اکنون در شرف رسیدن به مرحله بهره برداری است که این مهم با پیموده شدن امور مربوط به مجوزها، طی دو تا سه آینده عملیاتی خواهد شد. با تولید این دستگاه، ۱۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی برای کشور رقم خورد و ۳۰ نفر نیز به شکل مستقیم مشغول به کار شدند.
دستگاه سی تی اسکن بومی، نمونه داخلی دیگری ندارد و در تولید آن، از فناوری بالایی استفاده شده است. تولید این دستگاه سبب شد تا ایران در زمره کمتر از ۱۰ کشوری قرار گیرد که به فناوری تولید این دستگاه راهبردی دست یافته است.
تولید دستگاه سی تی اسکن پزشکی با هدف بومی سازی تجهیزات پزشکی تشخیصی، با حمایت های مرکز طرح های کلان ملی فناوری در راه تولید قرار گرفت.

1400/12/05
12:34:18
5.0 / 5
863
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین آن می باشد