تغییر لوگوی گوگل به مناسبت زادروز استیون هاوکینگ

تغییر لوگوی گوگل به مناسبت زادروز استیون هاوکینگ

اسمارت کاور: گوگل لوگوی خودرا به مناسبت هشتادمین زادروز استیون هاوکینگ، فیزیکدان و دانشمند برجسته انگلیسی تغییر داد.


به گزارش اسمارت کاور به نقل از ایسنا، استیون هاوکینگ، فیزیکدان و دانشمند برجسته انگلیسی و مدیر تحقیقات مرکز کیهان شناسی نظری دانشگاه کمبریج، در ۸ ژانویه ۱۹۴۲ در شهر دانشگاهی آکسفورد، انگلستان زاده شد.
پدر و مادرش از طبقه متوسط بودند و زندگی ساده در خانه ای شلوغ و فرسوده اما مملو از کتاب داشتند. فرانک پدر خانواده پزشک متخصص در بیماریهای مناطق گرمسیری بود و به همین جهت نیمی از سال را به سفرهای پژوهشی در مناطق آفریقایی می گذراند.
استیون هاوکینگ در هفده سالگی به کالج دانشگاه آکسفورد وارد شد تا در آنجا به تحصیل علوم طبیعی، با تاکید بر فیزیک بپردازد. او از همان زمان به اخترفیزیک و کیهان شناسی علاقمند شد برای اینکه در خود کنجکاوی شدیدی می یافت که به رمز و راز ستارگان و شروع و انجام کیهان پی ببرد. در سال آخر تحصیل هاوکینگ در آکسفورد در پاگرد پله ها زمین خورد و سرش به زمین به هدف خوردن کرد. در نتیجه، اندکی حافظه اش را از دست داد.
در شروع بیست و یک سالگی، پدرش تصمیم گرفت او را برای معاینه به بیمارستان ببرد. آزمایش هایی که روی او انجام گرفت علایم بیماری بسیار نادر و درمان ناپذیری به نام "اسکلروز جانبی آمیوتروفیک"(ALS) را نشان داد. در آن سال پزشکان به وی اعلام نمودند که وی دو سال بیشتر زنده نخواهد ماند. این بیماری قسمتی از نخاع و مغز و سیستم عصبی را مورد حمله قرار می دهد و به تدریج اعصاب حرکتی بدن را از بین می برد و با تضعیف ماهیچه ها فلج عمومی به وجود می آورد بطوریکه به مرور توانایی هرگونه حرکتی از شخص سلب می شود. وی زمانی درباره ی سلامتی خود اظهار داشت: زمانی که اولین بار بیماری من، ALS تشخیص داده شد، دو سال زمان جهت زندگی کردن داشتم. حالا با گذشت ۴۵ سال از آن زمان، همچنان حال من خوب است.
رساله دکترای استیون هاوکینگ با عنوان «خواص جهان های درحال بسط» در سال ۱۹۶۶ نوشته شده است و در دسترس عموم قرار دارد. هاوکینگ در سن ۲۴ سالگی زمانی که دانشجوی فوق لیسانس "هال ترینیتی کمبریج" بود این پژوهش ۱۳۴ صفحه ای را نوشت.


در طول این سال ها، استیون هاوکینگ ۱۵ کتاب را به چاپ رسانده است که یکی از آنها کتاب "طرح بزرگ"(The Grand Design) بود، که در اواخر سال ۲۰۱۰ به چاپ رسید. این کتاب بعد از چند روز به یکی از پرفروش ترین کتاب های آمازون تبدیل شد. همین طور کتاب "تاریخچه زمان" او که با رکوردی ۲۳۷ هفته ای بعنوان پرفروش ترین کتاب در بریتانیا باقی ماند موجب شهرتش شد.
وی که به سبب مبتلاشدن به بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک امکان تحرک نداشت، از سیستم جدیدی که با بهره گیری از هوش مصنوعی تولید شده بود برای صحبت کردن استفاده می کرد. شرکت بریتانیایی سوئیفت در ساخت این دستگاه مشارکت داشته است. تکنولوژی هوش مصنوعی این شرکت می دانست که پروفسور هاوکینگ چطور می اندیشد و بر این اساس واژه ای را پیشنهاد می داد که این دانشمند قصد استفاده از آنرا داشت.
زمینه پژوهشی اصلی وی کیهان شناسی و گرانش کوانتومی است. از مهم ترین دستاوردهای وی مقاله ای است که به رابطه سیاه چاله ها و قانون های ترمودینامیک می پردازد. او نشان میدهد که سیاه چاله ها پس از مدتی به وسیله زوج های ذرات مجازی که در افق رویداد آن تشکیل می شود، نابود می شوند که همین زوج ذرات پیش بینی می کند که سیاه چاله ها باید امواجی از خود تابش کنند، که امروزه این امواج به نام تابش هاوکینگ و گاهی(تابش بِکستِین-هاوکینگ) خوانده می شوند. مقاله مشترک استیون هاوکینگ و پنروز که در سال ۱۹۷۰ منتشر گردید ثابت می کرد که اگر نسبیت عام درست باشد و جهان دارای آن مقدار ماده که مشاهده می نماییم باشد، باید تکینگی انفجار بزرگ در گذشته رخ داده باشد.
در طول زندگی حرفه ای خود در شاخه فیزیک، هاوکینگ موفق به کسب مجموعه ای فوق العاده از جوایز و افتخارات گوناگون شده است. در سال ۱۹۷۴ او به آکادمی سلطنتی علوم انگلستان ملحق شد و یک سال بعد پاپ پل ششم به او و راجر پنرز مدال طلای "علوم پیوس ششم" را اعطا کرد. او همین طور از انجمن سلطنتی، مدال های آلبرت اینشتین و هاگز را نیز دریافت کرد. هاوکینگ در جهان آکادمیک تا اندازه ای درخشید که توانست در سال ۱۹۷۹ کرسی استادی "لوکاسی" ریاضیات را در دانشگاه کمبریج انگلستان کسب کند، جایگاهی که وی برای ۳۰ سال بعد آنرا حفظ کرد.
تاریخچه این سمت معتبر به سال ۱۶۶۳ برمی گردد و دومین کسی که موفق به کسب این مقام شد، کسی نبود جز ایزاک نیوتن. در سال ۱۹۸۰ هاوکینگ رتبه "فرمانده امپراتوری بریتانیا" را دریافت کرد که در انگلستان این مقام تنها قدمی با "شوالیه" شدن فاصله دارد. او همین طور نشان افتخاری را به سبب به رسمیت شناختن خدمات ملی خود دریافت کرد. در سال ۲۰۰۹ به هاوکینگ بالاترین افتخار غیرنظامی ایالات متحده یا همان مدال "آزادی ریاست جمهوری" اهدا شد. در مجموع هاوکینگ به حداقل ۱۲ درجه افتخاری نائل شد. با این وجود نام او هیچگاه در میان دریافت کنندگان جایزه نوبل ثبت نشد.
وی بامداد روز چهاردهم مارس ۲۰۱۸ در سن ۷۶ سالگی در منزلش واقع در کمبریج درگذشت.



منبع:

1400/10/18
17:10:07
5.0 / 5
1071
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین آن می باشد